Business Internaţional

Ce valoare adăugată poate da un artist unui oraş. Peste 400 mil. dolari din economia de 9 miliarde dolari a oraşului Toronto este generată de rapperul Drake

Ce valoare adăugată poate da un artist unui oraş....

Autor: Alex Ciutacu

18.11.2018, 14:16 316

Rapperul canadian Drake reprezintă un plus de valoare pentru oraşul său natal, Toronto, specialiştii estimând că 5% din economia turistică a oraşului este generată de imaginea artistului, potrivit The Source.

Consultantul de marketing şi branding Gordon Hendren a declarat anul acesta că Drake aduce 440 de milioane de dolari din economia de 8,8 miliarde de dolari a oraşului.

„Am făcut câteva calcule care sugerează că Drake valorează 440 de milioane de dolari din economia oraşului Toronto”, spune Hendren. „Sunt mai mulţi factori de luat în calcul, dar considerăm că Drake reprezintă 5%. De ce? Pentru că a ajutat la rebranduirea oraşului. Lumea se uită la el şi vede Toronto”.

În ultimii ani, de când a devenit cunoscut, Drake s-a aliniat cu echipa Toronto Raptors pe care o susţine în versurile sale şi atrage oameni în Canada şi pentru evenimente precum festivalul OVO, organizat de el.

În plus, Hendren spune că mai multe businessuri au profitat de celebrul „The 6ix”, aşa cum îşi numeşte Drake oraşul natal, construind branduri şi campanii de marketing în jurul conceptului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO