Business Internaţional

Ce urmează după porcul Gertrude: Elon Musk a implantat un cip într-o maimuţă. „Poate accesa jocuri video doar prin intermediul minţii”

Ce urmează după porcul Gertrude: Elon Musk a implantat...

Autor: Alex Ciutacu

02.02.2021, 16:22 240

Neuralink continuă să facă progrese în cercetare, întrucât, compania fondată de Elon Musk care dezvoltă o interfaţă om-computer a implantat deja un cip wireless într-o maimuţă.

„Deja avem o maimuţă cu un implant wireless în craniu, iar ea poate juca jocuri video folosindu-şi doar mintea (...) Printre altele, încercăm să ne dăm seama dacă putem face două maimuţe să joace între le un joc de ping pong utilizându-şi doar mintea”, a declarat Elon Musk, în emisiunea Good Time Show difuzată duminică seară pe aplicaţia Clubhouse.

Neuralink testează interfaţe neuronale pe animale deja de câţiva ani. Anul trecut compania a ajuns în atenţia publică după ce a demonstrat modul în care funcţionează o reţea neuronală implantată pentru un porc pe nume Gertrude.

Anul trecut Neuralink a demonstrat abilitatea de a înregistra şi a încercat prezică acţiunile viitoare ale porcului după ce compania a implantat un cip în creierul porcului Gertrude.

Dacă în cazul Gertrude cipul era unul conectat, cu fire, în cazul maimuţei este vorba despre un cip wireless.

„Subiectul nu se simte inconfortabil şi nici nu arată ciudat. Nici măcar nu poţi vedea pe unde a fost introdus implantul”, a declarat Elon Musk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO