Business Internaţional

Ce taxe a plătit anul trecut Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume

Ce taxe a plătit anul trecut Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume

Autor: Alexandru Matei

13.10.2011, 14:11 1585

Miliardarul american Warren Buffett a plătit taxe de 6,9 milioane de dolari în 2010 din venituri taxabile de 40 de milioane de dolari, scrie BBC News.

Astfel, procentual, impozitul plătit de cel mai faimos investitor american şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, s-a ridicat la 17,4% ,aproape jumătate din impozitul plătit de mulţi americani cu venituri medii.

Într-o scrisoare către congresmanul republican Tim Huelskamp, Buffett, care îl sfătuieşte pe preşedintele american Barack Obama să îi taxeze suplimentar pe bogaţi, a spus că în 2010 a avut venituri totale de 63 de milioane de dolari.

În august, miliardarul a declarat că bogaţii ar trebui să fie taxaţi mai drastic pentru a ajuta statul să acopere deficitul bugetar. El a cerut majorări de taxe pentru cei care câştigă mai mult de 1 milion de dolari pe an. Buffett are o avere estimată de revista americană Forbes la 39 de miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai bogat american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO