Business Internaţional

CE suspendă lucrările la autostrada M4 din Ungaria

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Sebastian Tănase

27.03.2015, 00:00 3572

Comisia Europeană (CE) a respins cererea Ungariei pentru finanţarea lucrărilor de construcţie a autostrăzii M4 din cauza costurilor nejustificat de mari pe kilometru. Acestea ar indica formarea unui cartel, scrie portalul ungar Index, preluat de Budapest Business Journal.

Costurile aferente unui kilometru de autostradă se ridică la valoarea de 4 miliarde de forinţi (13,3 milioane de euro) şi au trezit suspiciuni autorităţilor europene, care au refuzat să aloce bani din bugetul pentru infrastructura pentru perioada 2014-2020.

Prin urmare, singura alternativă rămasă este ca proiectul să fie finanţat integral de guvernul de la Budapesta, în cazul în care o altă ofertă nu va fi elaborată. În România, costul mediu de construcţie al unui kilometru de autostradă se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, fiind aproape de maximul standardului de cost impus de Ministerul Transporturilor pentru autostrăzi la munte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO