Business Internaţional

Ce spun sondajele despre alegerile europarlamentare din Franţa: Partidul lui Marine Le Pen conduce în preferinţele alegătorilor

Ce spun sondajele despre alegerile europarlamentare din...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

06.05.2019, 17:13 188

Partidul de extremă dreapta condus de Marine Le Pen, Rassemblement National, conduce în preferinţele alegătorilor înaintea alegerilor europarlamentare din Franţa, potrivit unui sondaj Ipsos, citat de Euronews.

Astfel, potrivit sondajului, partidul lui Le Pen ar urma să obţină 22% din voturi, în timp ce partidul preşedintelui Emmanuel Macron, La République En Marche, ar obţine 21,5%. Aceasta este prima dată când partidul condus de Marine Le Pen conduce în sondaje.

Sondajul de opinie a fost realizat pe 2 şi 3 mai, la scurt timp după ce preşedintele Emmanuel Macron a propus mai multe măsuri ca răspuns la protestele „Vestelor galbene”, printre care şi reduceri de taxe şi impozite care ar costa bugetul de stat aproximativ 5 miliarde de euro.

Euronews notează că Rassemblement National şi alte formaţiuni eurosceptice şi anti-imigraţie plănuiesc să formeze o alianţă după alegerile pentru Parlamentul European. În Franţa, scrutinul se va desfăşura pe 26 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO