Business Internaţional

Ce poate salva lumea de la colaps economic. Inventatorii au raspunsul

Ce poate salva lumea de la colaps economic. Inventatorii au raspunsul

Autor: inCont.ro

21.12.2011, 10:42 2700

Multi economisti ne avertizeaza ca urmeaza vremuri grele si ca nu exista solutie magica ce ar putea sa ne salveze. Situatia nu este, insa, atat de neagra precum pare. Virginia se pare ca a gasit motorul pentru crestere economica, iar aceasta este inventia, procesul prin care mintea umana creeaza idei noi cu aplicari practice. Inventia este mama cresterii economice, scrie comentatorul Nathan Myhrvold, pe blogul Bloomberg.

Inventia este magica pentru ca poate aduce profit infinit mai mare fata de investitia initiala. O singura idee geniala poate genera transformari enorme, atat din punct de vedere economic, cat si la nivel general.

Economia, la nivel mondial, se bazeaza pe doua coordonate, care se intersecteaza - capitalul si forta de munca. Sigur, acestea sunt cele mai importante, dar nu sunt singurele.

Macroeconomistii spun adesea ca iau pulsul economiei, iar de aici putem sa facem o analogie. Pulsul este un indicator secundar in viata noastra, slab si incomplet, pentru ca acesta poate exista si in cazul in care pacientul este in moarte clinica, dar este sustinut in viata de aparate.

Extrapoland, desi este bine sa masuram fluxurile de capital si piata fortei de munca, nimic nu se misca fara inventii sau idei si nimic nu s-ar misca fara ele.

Citiţi mai multe detalii pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO