Business Internaţional

Ce ne învaţă datele înregistrate în Coreea de Sud, ţara cu cele mai multe teste de depistare a celor infectaţi cu COVID-19, raportat la numărul de locuitori

Ce ne învaţă datele înregistrate în Coreea de Sud,...

Autor: Eduard Ivanovici

21.03.2020, 07:00 1050

Coreea de Sud are cea mai mare rată de testare a coronavirusului din lume, aproximativ 300.000 de oameni fiind testaţi împotriva COVID-19. Până vineri, 20 martie, s-au raportat 8.500 de infecţii şi 81 de morţi, potrivit Fortune.

În total, ţara a testat peste 5.000 de oameni dintr-un milion, ceea ce reprezintă cea mai rată de testare din rândul ţărilor infectate. Prin comparaţie, Statele Unite au testat 100 de oameni dintr-un milion.

Datele înregistrate de Coreea de Sud spun că există mai multe persoane tinere şi asimptomatice decât s-ar fi crezut în mod iniţial. Până pe 14 martie, 30% dintre cei infectaţi în Coreea de Sud aveau vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani. Italia, în schimb, a înregistrat un număr mult mai mic, de 3,7%.

„Coreea de Sud a detectat mult mai mult cazuri asimptomatice decât Italia, în special în rândul tinerilor”, spune Andreas Backhaus, cercetător în cadrul Centrului European de Studii Politice.

Populaţia Coreei de Sud este tânără, având o vârstă medie de 43,7 ani, în timp ce vârsta medie în Italia este de 47,3 ani. Populaţia bătrână a Italiei a fost lovită puternic de coronavirus, numărul deceselor depăşindu-l joi pe cel din Republica Populară Chineză. Numărul mare al persoanelor vârstnice din Italia, la care se adaugă un stil de viaţă mult mai activ decât în alte ţări, a rezultat într-o rată a mortalităţii de 8%. În Coreea de Sud, doar 1% dintre cei infectaţi au murit.

În timp ce datele înregistrate de Coreea de Sud oferă o perspectivă mai clară asupra virusului, măsurile agresive de diagnosticare previn în mod clar răspândirea pandemiei. La sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, Coreea de Sud a raportat cel mai mare număr de cazuri confirmate în afara Chinei, însă în ultimele săptămâni numărul a scăzut constant, situaţie datorată în mare parte faptului că autorităţile sunt mult mai conştiente de numărul celor care au fost sau nu infectaţi.

„În acest moment, testele ne ajută să îi deosebim pe cei care sunt infectaţi de cei care nu sunt, şi pot opri transmiterea virusului în familii sau comunităţi. Ştiind numărul cazurilor, îi putem extrage pe aceşti oameni din comunitate. Odată ce am făcut acest lucru, numărul expunerilor la virus se va reduce, iar acesta este un mod bineştiut de a controla boala”, a declarat profesorul Ooi Eng Eong, epidemiolog în cadrul Universităţii Naţionale din Singapore.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO