Business Internaţional

Ce îi scoate pe americani în stradă: Pentru 62 de zile de terapie intensivă, un pacient infectat cu Covid-19 are de plătit o factură medicală de 1,1 milioane dolari

Ce îi scoate pe americani în stradă: Pentru 62 de zile...

Autor: Alex Ciutacu

18.06.2020, 11:42 19138

După ce a petrecut mai multe luni de zile spitalizat pentru Covid-19 în facilitatea Swedish Medical Center din Issaquah, Washington, Michael Flor, 70 ani, a primit o factură medicală greu de gestionat, potrivit TIME.

Pentru 62 de zile petrecute la terapie intensivă, în cadrul cărora pacientul a stat câteva săptămâni în comă, americanul are de plătit o factură de 1,1 milioane dolari.

„A trebuit să mă uit la sumă de mai multe ori să îmi dau seama dacă văd bine”, a declarat Michael Flor, locuitor al oraşului Seattle, pentru revista TIME.

Pe factura de 181 de pagini, americanul are de plătit circa 3.000 de servicii. Doar pentru camera de la terapie intensivă acesta trebuie să plătească 9.700 dolari pe zi, conform Seattle Times.

Mai mult, Flor spune că acesta nu este costul total al tratamentului, întrucât spitalul mai are de inclus taxele pentru asistente, dializa şi taxe pentru doctorii care l-au tratat.

El speră că nu va fi nevoit să plătească mare parte din factură, întrucât este asigurat Medicare şi Medicare Advantage prin organizaţia Kaiser Permanente – care a anunţat că va acoperi majoritatea costurilor medicale pentur pacienţii infectaţi cu coronavirus pe parcursul anului 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO