Business Internaţional

Ce este virusul Ebola

Ce este virusul Ebola

Autor: Alexandru Nanu

03.08.2014, 15:23 3031

Virusul Ebola, care a provocat în prezent cea mai gravă epidemie, soldată cu peste 700 de morţi, face parte din familia de bacili Filoviridae. Microbul descoperit pe continentul African provoacă în organismul uman o febră hemoragică acută, cu o rată de deces de aproximativ 90 % din subiecţii infectaţi.


Ebola a fost identificat pentru prima dată în Sudan şi Republica Democratică Congo în anul 1976, iar de atunci până în anul 2013 circa 1000 de peroane pe an au contactat virusul. Boala apare de obicei în focarele din regiunile tropicale din Africa sub-sahariană.

Cel mai mare focar de până acum este cel al anului acesta, situat în Africa de Vest şi care a afectat zone precum: Guineea, Sierra Leone, Liberia. Din luna iulie al anului 2014, au fost identificate mai mult de 1320 de cazuri de infecţie cu Ebola. Eforturile sunt în curs de desfăşurare pentru a dezvolta un vaccin,cu toate acestea, cercetătorii nu au reuşit să descopere nici un remediu.


Nu există un tratament specific pentru acestă boală, eforturile de a ajuta persoanele care sunt infectate nu sunt eficiente, boala are o rată ridicată a nivelului mortalităţii: de multe ori este cuprinsă între 50% şi 90%  decese în rândul celor care contactează virusul.Transmiterea se face de la persoanele infectate (oameni sau animale, în special prin intermediul maimuţelor) prin aerosoli, sânge, organe infectate sau contact sexual. Simptomele încep după o perioadă cuprinsă între două zile şi trei săptămâni după contractarea virusului, cu  febră, dureri în gât, dureri musculare, dureri de cap, greaţă, vărsături, diaree şi e urmată de scăderea capacităţii de funcţionare a ficatului şi rinichilor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO