Business Internaţional

Ce avere are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. "Regina nu este atât de bogată cum cred oamenii"

Ce avere are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii....

Autor: Alexandra Marcu

20.09.2015, 12:00 14972

Regina Elisabeta are o avere de 425 de milioane de dolari, dintre care doar 160 de milioane de dolari sunt moşteniţi de la mama ei, scrie Bloomberg.

Regina Elisabeta II a Angliei s-a născut pe 21 aprilie 1926 la Londra şi a fost încoronată pe 6 februarie 1952. Ea este primul copil al Prinţului Albert, Duce de York (viitorul rege George al VI-lea) şi al Ducesei de York.

La naştere, Elisabeta era a treia în ordinea succesiunii la tronul britanic, în urma unchiului ei, Prinţul de Wales (care avea să devină regele Eduard al VIII-lea), şi a tatălui ei. Când tatăl ei a devenit rege în 1936, după abdicarea lui Eduard al VIII-lea, Elisabeta a devenit moştenitoarea tronului şi a primit titlul de Alteţa Sa Regală Prinţesa Elisabeta.

În vara lui 1946, Prinţul Filip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta. S-au căsătorit la 20 noiembrie 1947.

Regina Elisabeta a IIa are o avere estimată la 430 de milioane de dolari, conform unei analize prezentate de Bloomberg, adică 3 procente din totalul averii celui mai bogat britanic, Gerald Grosvenor, Ducele de Westminister, un dezvoltator imobiliar cu proprietăţi în partea de vest a Londrei.

Cea mai bogată femeie din Europa, Liliane Bettencourt, are o avere de 32 de miliarde de dolari.

“Regina nu este atât de bogată cum cred ceilalţi”, a spus Sally Bedell Smith, autoarea scrierii biografice publicată în 2012, Elizabeth the Queen: The life of a Modern Monarch.

Regina Elisabeta II are aproape 75 de milioane de dolari din investiţii, 160 de milioane de dolari sunt bani moşteniţi de la mama ei, are proprietăţi în valoare de 110 milioane de dolari, o colecţie de timbre care valorează 75 de milioane de dolari şi un grajd de 10 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecţia de artă nu fac parte din averea Reginei Elisabeta, ele fiind păstrate pentru noile generaţii. Casa Regală valorează 57 de miliarde de dolari din economia Marii Britanii, conform unei firme de consultanţă.

Palatul Buckingham are 775 de camere şi o grădină de 161.880 de metri pătraţi. Specialiştii sunt de părere că proprietatea valorează 2 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO