Business Internaţional

Ce a păţit fameia care l-a sfidat pe Putin şi a spus adevărul despre situaţia pandemiei de COVID-19 din ţara lor

Ce a păţit fameia care l-a sfidat pe Putin şi a spus...
12.04.2020, 20:52 672

Anastasiya Vasilyeva spune că încearcă să protejeze prima linie de apărare a Rusiei împotriva pandemiei.

Ea are 36 de ani şi este un medic devenit activistă, care este acum cea mai critică voce împotriva Guvernului rus de la debutul epidemiei de coronavirus, potrivit the moscowtimes.com.

După ce, la mijlocul lunii martie, preşedintele Vladimir Putin a declarat că epidemia de coronavirus este sub control în Rusia, Anastasia Vasilieva a scos în evidenţă faptul că ar putea exista o muşamalizare a numărului real de cazuri, mai ales că un singur laborator, din Siberia, se ocupa de aceste teste, potrivit sursei citate.

Pe social media, ea primeşte constant mesaje de la medici care reclamă lipsa unităţilor de testare. Ea a lansat şi o strângere de fonduri în acest sens, la care a strâns 3,5 milioane de ruble, adică 45.500 de dolari.

„Am strâns bani în toată ţara, pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, în timp ce autorităţile noastre vând PSR către Statele Unite. Este o bătaie de joc”, este unul dintre mesajele publicate.

Criticile sale la adresa Guvernului nu s-au lăsat fără repercursiuni.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO