Business Internaţional

CE a atacat în justiţie Bulgaria pentru că nu şi-a conectat registrul naţional al comerţului la sistemul european

CE a atacat în justiţie Bulgaria pentru că nu şi-a...
19.07.2021, 00:00 36

Comisia Europeană a deschis un proces împotriva Bulgariei în faţa instanţei UE de la Luxemburg deoarece timp de patru ani aceasta  a refuzat să îşi conecteze registrul naţional de afaceri la sistemul de registre al UE (BRIS). BRIS permite căutarea simultană de informaţii despre o anumită companie în toate statele membre ale UE şi asigură transparenţa pe piaţa comună europeană.

Sistemul BRIS este important la atragerea investiţiilor străine deoarece ajută investitorii din UE să verifice dosarele companiei şi investiţiile financiare ale companiilor în cazul în care acestea vor fi achiziţionate într-o altă ţară din UE. Acţiunea Comisiei Europene vine după multe scrisori şi avertismente către fostul guvern al lui Boiko Borisov, care nu a luat niciodată măsuri. Termenul limită pentru ca Bulgaria să contacteze BRIS a expirat la 8 iunie 2017.

„Eşecul Bulgariei de a se conecta la BRIS face ca cetăţenii, companiile şi profesioniştii din UE să nu poată obţine cu uşurinţă informaţii relevante despre companiile bulgare. Mai mult, fără BRIS, registrele de afaceri nu pot coopera în fuziuni transfrontaliere care implică companii bulgare sau în proceduri legate de sucursalele transfrontaliere ale companiilor bulgare“, a explicat Comisia într-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO