Business Internaţional

Cazul Wirecard: Administratorul companiei a anulat contractele directorului executiv şi a concediat 730 de angajaţi, pe măsură ce procesatorul german de plăţi se pregăteşte pentru o potenţială vânzare

Cazul Wirecard: Administratorul companiei a anulat...

Autor: Eduard Ivanovici

26.08.2020, 12:42 376

Administratorul procesatorului de plăţi Wirecard a anulat contractele directorului executiv şi altor doi manageri din vârful companiei. Între timp, au fost concediaţi alţi 730 de angajaţi, potrivit Financial Times.

Mişcarea vine după decizia unei instanţe de judecată din München de a începe procedurile de insolvenţă pentru 7 filiale Wirecard şi de a transfera în mod oficial puterile decizionale de la directori şi executivi către administrator.

Wirecard, care valora într-un timp 24 de miliarde de euro, a căzut în insolvenţă după dezvăluirea uneia dintre cele mai mare fraude din istoria modernă a Germaniei. Compania a anunţat luna trecută că există o posibilitate conform căreia cele 1,9 miliarde de euro care lipsesc din bilanţ nu au existat niciodată.

Avocatul Michael Jaffé a fost numit administrator interimar la începutul lunii iulie, pregătind între timp compania pentru o potenţială vânzare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO