Business Internaţional

Cazul avionului dispărut: China va trimite cel puţin şapte nave în sudul Oceanului Indian

Cazul avionului dispărut: China va trimite cel puţin...

Autor: Iuliana Enache

21.03.2014, 10:36 361

Navele de salvare Haixun 01 şi 31, precum şi Nanhaijiu 101 şi 115, sunt gata să plece în zonă, iar alte trei nave chineze sunt deja pe drum, potrivit agenţiei oficiale China Nouă.

La 13 zile de la dispariţia avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, căutările se concentrează asupra unei zone întinse de ape îngheţate, de circa 23.000 de kilometri pătraţi, la 2.500 de kilometri sud-vest de Perth, principalul oraş de pe coasta australiană.

Potrivit China Nouă, spărgătorul de gheaţă chinez Xuelong ("Dragonul gheţurilor") va fi trimis la faţa locului "cât mai repede posibil". Acesta se află în prezent în portul australian Fremantle, în apropiere de Perth.

Dintre cele 239 de persoane aflate la bordului avionului 777, dispărut de pe radare la 8 martie în timp ce efectua o cursă Kuala Lumpur-Beijing, figurau 153 de cetăţeni chinezi.

Preşedintele chinez Xi Jinping este "devastat" de această dispariţie misterioasă, a declarat vineri premierul australian, după o discuţie prin telefon cu liderul chinez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO