Business Internaţional

Cazinourile din Las Vegas isi croiesc drum spre piata britanica

11.11.2003, 00:00 37

Mark Place Entertainment, grupul din domeniul jocurilor de noroc cu sediul in Las Vegas, si-a unit de curand eforturile cu operatorul rival de cazinouri din Statele Unite MGM Mirage and Harrah's in cautarea de potentiale tranzactii pe piata britanica, in urma planurilor de liberalizare a acestei piete.
Cel care se va ocupa de noua strategie a grupului referitoare la piata Marii Britanii este Peter George, fost director executiv al Hilton Group. Grupul detine unele dintre cele mai populare cazinouri din Las Vegas, printre care si Caesars Palace si Flamingo.
Spre deosebire de alti operatori americani ce au incheiat tranzactii similare in asteptarea iminentelor schimbari ce vor fi aduse legislatiei britanice in acest domeniu, Park Palace, ce-si va schimba denumirea in Caesars Entertainment, nu si-a castigat inca o pozitie solida pe aceasta piata.
Totusi, in cadrul unui interviu acordat Financial Times, George a declarat ca este timpul ca Park Palace sa ia aceasta tendinta catre liberalizare in serios.
Astfel, multe reglementari ce au limitat perspectivele de dezvoltare a industriei britanice a jocurilor de noroc vor fi eliminate. Printre aceste reglementari se numara si cea ce impune operatorilor anumite limite cu privire la locatia unde acestia pot deschide cazinouri.
"Pentru a lua o decizie corecta trebuie sa intelegem mai intai care sunt intentiile guvernului in acest sens. Nu vrem sa investim sute de milioane de lire sterline fara a sti cu siguranta care va fi rezultatul final", a declarat George.
Acesta a adaugat ca Park Place s-a intrunit cu mai multe autoritati regionale britanice pentru a discuta despre potentialele oportunitati de a dechide cazinouri. Se asteapta ca unele orase de pe coasta, cum ar fi Brighton, sa dezvolte proiecte in acest sens.
Pe de alta parte, MGM MIrage a incheiat de curand un acord cu proprietarul centrului de conferinte Olympia din Londra cu privire la construirea unui cazinou pe aceasta locatie.
catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO