Business Internaţional

Câţiva indivizi înarmaţi au ocupat o secţie de poliţie din Erevan. Cel puţin un ofiţer a murit

Câţiva indivizi înarmaţi au ocupat o secţie de...

Autor: Mircea Olteanu

17.07.2016, 15:45 134

Cel puţin un ofiţer de poliţie a murit, doi au fost răniţi, iar mai mulţi sunt în continuare ostatici, după ce un grup înarmat a ocupat o secţie de poliţie din Erevan, informează Serviciul Naţional de Securitate, citat de agenţia The Associated Press.

Autorii atacului cer eliberarea lui Zhirair Sefilyan, care a fost arestat luna trecută, dar şi demisia guvernului armean.

Un oficial din cadrul forţelor de poliţie, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că în secţie sunt aproximativ 20 de atacatori, iar aceştia au în jur de opt ostatici.

Varuzhan Avetisian, un purtător de cuvânt al grupului, a declarat că gruparea doreşte eliberarea tuturor "prizonierilor politici" şi cere populaţiei să iasă în stradă pentru a forţa guvernul să demisioneze.

Mai mulţi indivizi înarmaţi au ocupat o secţie de poliţie din Erevan, aceştia cerând demisia guvernului armean, a anunţat biroul de presă al poliţiei, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Un comunicat al Serviciului Naţional de Securitate armean informează că un grup de persoane înarmate a ocupat o secţie de poliţie şi au luat mai mulţi ostatici.

Autorităţile nu au oferit prea multe detalii privind acest incident, însă surse din cadrul forţelor de securitate spun că mai multe persoane ar fi fost rănite.

Susţinătorii lui Zhirair Sefilyan, un lider al opoziţiei care a fost arestat în data de 20 iunie, fiind acuzat de organizarea unui grup criminal, au anunţat "intenţia lor de a schimba situaţia din Armenia," prin intermediul unui "revolte armate," se afirmă într-un comunicat al unui grup de opoziţie.

"Am confiscat deja una dintre bazele de poliţie din Erevan şi controlăm cartierul Erebuni din sudul capitalei armene," potrivit opoziţiei.

În prezent au loc negocierile cu persoanele armate "pentru predarea paşnică a acestora în faţa autorităţile armene," a declarat Serviciul Naţional de Securitate armean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO