Business Internaţional

Cât va mai dura criza mondială a cipurilor? - analiză

Cât va mai dura criza mondială a cipurilor? - analiză

Autor: Catalina Apostoiu

19.09.2021, 23:33 110

Criza de semiconductoare provocată de perturbarea lanţurilor mondiale de aprovizionare în contextul pandemiei şi cererea robustă generată de revenirea economiilor este aşteptată să continue ceva vreme.

Industria mondială a semicon­duc­toa­relor a ajuns să joace un rol cheie în producţia a orice, de la telefoane mobile, la maşini electrice. Sectorul auto este cel mai afectat, constructori importanţi la nivel mondial fiind forţaţi să-şi suspende producţia.

Companii ca Ford, VW şi Daimler se confruntă în continuare cu impactul crizei, executivi ai acestora avertizând că problemele ar putea continua.

CEO-ul VW, Herbert Diess, CEO-ul Daimler, Ola Kallenius, şi preşedintele Ford Europa, Gunnar Herrmann, au declarat pentru CNBC că este dificil de precizat când va fi soluţionată această situaţie complexă. Hermann estimează că criza ar putea dura până în 2024, fiind exacerbată de tranziţia la maşini electrice.

Criza semiconductoarelor ar putea continua în 2022 şi chiar şi 2023, a anticipat la rândul său preşedintele Daimler.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO