Business Internaţional

Cât mai durează până atingem imunitatea de ”turmă”: Aproximativ 5% din locuitorii celor mai afectate ţări au devenit imuni coronavirusului

Cât mai durează până atingem imunitatea de...

Autor: Eduard Ivanovici

23.05.2020, 10:00 7018

Săptămâna trecută, un videoclip în care apare Dr. Michael Ryan – şeful Departamentului de Urgenţe al OMS – a devenit viral prin comentariile asupra ideii conform căreia imunitatea de turmă ne-ar putea ajuta să controlăm coronavirusul, scrie Euronews.

„Oamenii nu trăiesc în turme. Cred că trebuie să fim foarte atenţi când folosim aceşti termeni pentru că ar putea duce la un rezultat extrem de brutal care nu pune oamenii, viaţa şi suferinţa în centrul ecuaţiei”, a declarat Ryan.

Un sondaj din Marea Britanie arată că unu din patru sute de oameni este infectat cu coronavirus, adică 0,27% din populaţie. În Franţa, un studiu condus de Institutul Pasteur spune că 4,4% din populaţia ţării a fost infectată. Cercetătorii continuă să explice că „aproape 65% din populaţie ar trebui să fie imună pentru a controla pandemia”.

Pe 13 mai, guvernul suedez a publicat un studiu realizat cu ajutorul a 60.000 de oameni, concluzionând că doar 5% din populaţia ţării a fost infectată. Suedia înregistrează peste 30.000 de cazuri cu coronavirus şi aproximativ 3.700 de decese.

Între timp, rata de prevalenţă din Madrid ar fi de 11,3%, însă în provinciile din sudul, estul şi nord-vestul Spaniei, rata ar fi mult mai mică. În Sevilla, de exemplu, 2,3% din populaţie a contactat coronavirusul.

În medie, studiile din Franţa şi Spania sugerează că aproximativ 5% din populaţia ţărilor a dezvoltat anticorpi. Cele două state au raportat peste 28.000 de decese.

În statul New York, principalul focar din SUA, aproximativ 14% dintre cetăţeni au contactat virusul. În New York City, rata de prevalenţă ar fi de 21,2%, conform Business Insider. Momentan nu este clară rata de infecţie la nivel naţional pentru Statele Unite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO