Business Internaţional

Cât i-a costat pe francezi pandemia din punct de vedere turistic: Parisul a pierdut în 2020 15,5 mld. euro pe fondul reducerii vizitatorilor străini

Cât i-a costat pe francezi pandemia din punct de vedere...

Autor: Mihai Draghici

29.03.2021, 14:32 126

Oraşul Paris şi regiunea Île-de-France au înregistrat pierderi de 15,5 miliarde de euro, în cursul anului 2020, în domeniul turismului, din cauza reducerii numărului vizitatorilor străini, în contextul restricţiilor antiepidemice, informează cotidianul Le Figaro.

"Este vorba de o scădere istorică a vizitelor turiştilor străini", anunţă Comitetul Regional pentru Turism (CRT) din capitala Franţei, precizând că numărul străinilor veniţi în vizită la Paris a scăzut cu 33,1 milioane de persoane în 2020 comparativ cu anul 2019.

"Este vorba de o prăbuşire a cererii în domeniul turismului, în contextul restricţiilor de călătorie generalizate", precizează Comitetul Regional pentru Turism din Paris.

În 2020, în Paris şi în regiunea Île-de-France, au fost doar 17,5 milioane de turişti, dintre care 12,6 milioane francezi. "Este o degradare fără precedent a activităţilor turistice", atrage atenţia Comitetul Regional pentru Turism din Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO