Business Internaţional

Cât credeţi că valorează platforma eToro, promovată de celebra reclama cu Alec Baldwin? 10 miliarde de dolari. Platforma de trading fuzionează cu un SPAC şi ajunge la o evaluare de peste 10 mld. $

Platforma numără în prezent circa 20 de milioane de utilizatori

Platforma numără în prezent circa 20 de milioane de utilizatori

Autor: Eduard Ivanovici

16.03.2021, 18:22 497

Platforma de trading eToro, unul dintre rivalii aplicaţiei Robinhood, plănuieşte să se listeze la bursă prin fuziunea cu un SPAC, ceea ce îi aduce o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, conform Bloomberg.

Acordul cu FinTech Acquisition Corp. aduce o evaluare de 10,4 miliarde de dolari pentru compania formată în urma fuziunii. Totodată, cele două companii derulează o rundă de finanţare care va aduce 650 de milioane de dolari

Printre investitorii implicaţi în runda de finanţare se numără fondul SoftBank Vision Fund 2, ION Investment Group, Third Point, Fidelity Management & Research şi Wellington Management. 

În urma fuziunii, noua entitate va funcţiona sub numele de eToro Group şi se va tranzacţiona pe bursa americană Nasdaq, potrivit MarketWatch.

Anul trecut, eToro a devenit membru al Autorităţii de Reglementare a Industriei Financiare din SUA (Finra) şi, cel mai probabil, va lansa serviciul de tranzacţionare de acţiuni în Statele Unite în a doua jumătate a acestui an. 

Fondat în Israel în 2007, eToro înregistrează în prezent 20 de milioane de utilizatori în câteva zeci de ţări, intrând pe piaţa din SUA în urmă cu trei ani.

„Pe măsură ce ne dezvoltăm, cred că înţelegem nivelul de responsabilitate pe care îl avem atunci când ne educăm utilizatorii cu privire la importanţa gestionării riscurilor în cadrul platformei”, spune CEO-ul eToro Yoni Assia.

Precum Robinhood, eToro oferă servicii de tranzacţionare cu comisioane zero. În plus, aplicaţia se caracterizează şi printr-o reţea socială de trading, unde investitorii îşi pot împărtăşi opiniile şi pot cere ajutor cu privire la pariurile pe care intenţionează să le plaseze.

SPAC-ul fondat de Betsy Cohen a reuşit să atragă 250 de milioane de dolari în decembrie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO