Business Internaţional

Cât costă să ai propriul colţ de paradis? Una dintre cele mai frumoase insule din Europa a fost scoasă la vânzare, şi vine la pachet cu un conac imens şi zeci de case. Galerie FOTO

Cum arată Insula Ulva

Cum arată Insula Ulva

Autor: Alex Ciutacu

15.07.2017, 11:01 2985

Insula Ulva din arhipelagul Inner Hebrides situat pe coasta de vest a Scoţiei este acum de vânzare. Agenţii imobiliari de la firma Knight Frank anunţă că preţul porneşte de la 4.8 milioane de euro. Insula este de vânzare împreună cu o vilă cu 7 dormitoare şi alte câteva zeci de proprietăţi, potrivit Business Insider.

Insula, a cărei sălbăticiune şi frumuseţe, i-a inspirat pe scriitori precum Beatrix Potter sau Walter Scott, se întinde pe aproximativ 12 km lungime şi 4 km lăţime.

Ulva este populată în prezent de 16 fermieri, conform website-ului insulei.

La fel ca majoritatea insulelor din arhipelagul Hebrides, este o insulă izolată fără drumuri asfaltate, pub-uri sau magazine şi se poate ajunge la ea doar cu feribotul.

O biserică, un restaurant, o ceainărie, opt proprietăţi şi câteva ferme reprezintă singurele clădiri existente pe insulă.

Conacul Ulva House este principala locuinţă de pe insulă şi a fost construită în 1950 pentru a înlocui o altă vilă care a luat foc în timp ce era renovată.

Clădirea a găzduit o serie impresionantă de personalităţi de-alungul timpului, precum Sir Walter Scott care a scris acolo poemul „The Lord of the Isles” sau legendara autoare de literatură pentru copii, Beatrix Potter care vizita insula frecvent şi care a dedicat două cărţi proprietarului insulei.

Insula este cunoscută şi pentru fauna variată pe care o prezintă: 123 de specii de păsări rare, inclusiv codalbul mare, precum şi balene, delfini şi marsuini.

„Insula Ulva este, fără niciun dubiu, cea mai frumoasă şi mai impresionantă proprietate cu care am avut de-a face în cariera mea. Peisajul chiar îţi taie respiraţia dar insula înseamnă mai mult decât atât, aceasta prezintă o variaţie de tipuri de soluri fascinantă ca şi geologie.”, a spus Ran Morgan, directorul Scottish Residential de la Knight Frank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO