Business Internaţional

Cât câştigă în fiecare secundă cei care au blocat bugetul americanilor - CONTOR în timp real

Cât câştigă în fiecare secundă cei care au blocat...

Autor: Ştefan Stan

12.10.2013, 10:03 1640

Congresul american, ca întreg, câştigă 2,95 dolari pe secundă, ceea ce înseamnă 177 de dolari pe minut şi mai mult de 250.000 de dolari pe zi, în condiţiile în care activitatea guvernului este oprită, scrie Mashable.

Membrii congresului american, care a votat pentru oprirea activităţii guvernului după ce au eşuat să ajungă la un compromis pentru buget, încă îşi câştigă salariile, în timp ce peste 800.000 de angajaţi din sectorul public au fost trimişi în concediu fără plată.

Site-ul CongressStillGetsPaid.com a programat un contor care arată exact cu câţi bani a fost plătit Congresul american de la începutul crizei bugetului, din 1 octombrie.

Algoritmul prin intermediul căruia a fost făcut contorul este bazat pe matematică simplă. Fiecare congressman are un salariu annual de 174.000 de dolar. Salariul a fost înmulţit cu 532, numărul de membrii din congers, iar suma de 92 de milioane de dolari rezultată au împărţit-o cu fiecare secundă care trece de la oprirea activităţii guvernului.

În prezent, peste 2,5 milioane de dolari au fost plătiţi reprezentanţilor din congres de la începutul crizei bugetului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO