Business Internaţional

Cât ar trebui să scoţi din buzunar pentru a arăta ca James Bond

Cât ar trebui să scoţi din buzunar pentru a arăta ca...

Autor: Maria Tufan

21.11.2015, 16:00 3290

Nu mai este niciun secret faptul că James Bond este un gentleman plin de stil. Aceasta a devenit practic reputaţia pe care personajul şi-a construit-o încă de la primul film.

Câteva parteneriate strategice, împreună cu mai multe persoane pricepute în departamentul vestimentar, l-au transformat pe agentul secret britanic într-unul dintre cei mai bine îmbrăcaţi bărbaţi de pe marile ecrane, scrie Business Insider.

Iată ce ar trebui să porţi, să bei şi să conduci pentru a fi exact ca James Bond – asta dacă şi portofelul va suporta.

Costumul: Tom Ford – realizat la comandă

Daniel Craig poartă în Spectre, ultimul film al seriei, mai multe costume Tom Ford, fiecare fiind realizate la comandă până la cel mai mic detaliu. Printre acestea se numără modelul O’Conner (4 920 de dolari), dar şi costumul în trei piese Windsor (4 990 de dolari) cu care apare în scena funeraliilor din Roma.

Toate piesele vestimentare pot fi cumpărate de la Tom Ford, cu excepţia jachetei albe de smoching create exclusiv pentru film. Cu toate acestea, dacă vă doriţi cu adevărat jacheta, aceasta poate fi achiziţionată de la Tom Ford, însă pe negru, la preţul de 5200  de dolari.

Haină de exterior: Tom Ford la comandă

Bond poartă în film pardesiuri Tom Ford, ambele elegante – haina Herringbone (4700 de dolari) şi paltonul cu nasturi pe două rânduri – dar şi jacheta fără mâneci, mai puţin formală, aproape imposibil de găsit în magazine, în valoare de 2200 de dolari. 

Deşi modelul exact nu a fost încă identificat, haina bleumarin de lână pare a fi o creaţie Dior Homme, realizată în urmă cu câţiva ani.

Pulovere – N. Peal

 Aşa cum a obişnuit încă din Skyfall, James Bond poartă şi în Spectre pulovere de caşmir semnate de producătorul de lux N. Peal. Modelele purtate includ puloverul pe gât Cable Roll Neck Sweater (404 dolari), dar şi Fine Gauge Mock Turtle Neck (299 de dolari).

Lenjerie – Sunspel

Deşi pot fi văzute rar în film – şi cu siguranţă nu suficient cât să le poţi descoperi marca- Daniel Craig a purtat o varietate de lenjerii ale brandului Sunspel. Compania britanică pretinde că ar fi inventat tricoul (65 de dolari), dar şi boxerii (55 de dolari), fiind astăzi extrem de apreciată pentru produsele scumpe, dar de calitate. 

Ceasuri – Omega

Personajul James Bond a fost echipat de-a lungul filmului cu două dintre cele mai noi creaţii Omega – Omega Seamster 300 (6500 de dolari) şi Omega Aqua Terra Limited Edition (6150 de dolari) – purtate doar pentru câteva scene. Pentru prima dată, ceasurile pe care le-am putut vedea în Spectre sunt disponibile şi în magazinele Omega.

Pantofi – Crockett and Jones

Cunoscutul producător britanic de pantofi, Crockett and Jones, a asigurat încă o dată ţinuta agentului 007. Cele mai uşor de observat modele au fost Alex in black calf (620 de dolari), ghetele cu baretă dublă Camberly (713 dolari), dar şi încălţările maro de piele întoarsă Swansea (535 de dolari).

Ghete - Danner

Pentru scena de acţiune din Austria, Bond renunţă la pantofii eleganţi Crockett and Jones şi optează pentru o pereche de ghete negre Danner Mountain Light II (350 de dolari), cu talpă rezistentă la gheaţă. Astfel, ţinuta personajul este adaptată scenei, ghetele fiind perfecte pentru teren alunecos.

 

Ochelarii de soare – Vuarnet şi Tom Ford

Pe lângă cele două perechi de ochelari Tom Ford- Snowdon şi Henry (ambele la preţul de 405 dolari) – Bond a mai purtat şi o pereche de ochelari franţuzeşti vintage, marca Vuarnet Glacier (600 de dolari).

Geantă – Globe Trotter

Inclusiv călătoriile sunt pentru James Bond o ocazie de a-şi scoate în evidenţă stilul. Valiza purtată în Spectre a fost identificată ca fiind un Globe-Trotter Original în valoare de 1,194 dolari.

Vodka - Belvedere

Cu toate acestea, stilul nu se opreşte niciodată doar la vestimentaţie. Toţi cei care ştiu câte ceva despre Bond, ştiu şi că una dintre băuturile sale preferate este vodka martini. Un parteneriat între producătorii filmului şi brandul Belvedere, a cărui sticlă de vodka costă 34 de dolari, îl transformă pe agentul britanic într-un adevărat fan al producătorului polonez.

Maşină – Aston Martin DB10

Şi pentru că pe James Bond nu îl poţi lua separat de automobilele sale, 10 dintre modelele Aston Martin DB10 prezente în film au fost realizate special pentru Spectre. Păstrând configuraţiile tehnice ale unui Aston Martin V8 Vantage, modificările au apărut doar la caroserie.

Deşi preţul unui prototip se ridică la 4,6 milioane de dolari, niciunul dintre modele nu poate fi achiziţionat, fiind o producţie stabilită exclusiv pentru filmări. 

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO