Business Internaţional

Câştigătorii pandemiei: Acţiunile unei companii din Thailanda au crescut cu peste 1.000% de la începutul pandemiei

Câştigătorii pandemiei: Acţiunile unei companii din...

Autor: Alex Ciutacu

08.01.2021, 13:25 737

Acţiunile producătorul de componente electronice Delta Electronics din Thailanda au crescut de aproape 13 ori pe parcursul anului 2020, ceea ce a şocat atât investitorii, cât şi compania, în contextul în care fundamentele producătorului nu justifică o astfel de creştere, potrivit Bloomberg.

În timp ce acţiunile din acest sector au fost alimentate de pandemie, de munca de acasă, videoconferinţe, servicii cloud şi comerţ online, creşterea Delta a fost una dintre cele mai mari din lume, ducând capitalizarea de piaţă a companiei la circa 30 de miliarde de dolari.

„Delta a sfidat toate fundamentele. Businessul companiei nu a înregistrat schimbări semnificative care să justifice asta”, a declarat Jason York, trader în cadrul Krungsri Securities.

În urma acestor creşteri, Delta a devenit a treia cea mai valoroasă companie de pe bursa din Thailanda, după gigantul petrolier controlat de stat PTT şi compania Airports of Thailand.

Conform Samsung Asset Management, investitorii ar putea fi atraşi de extinderea gamei Delta de componente destinate vehiculelor electrice.

„Există o nebunie legat de orice ţine de vehicule electrice, chiar dacă nu este linia principală de business a companiei”, a declarat Alan Richardson, managerul unui fond în cadrul Samsung Asset în Hong Kong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO