Business Internaţional

Cartofii prăjiţi ar putea fi salvarea economiei belgiene: Consumul de cartofi din Belgia, unul dintre cei mai exportatori din lume, a ajuns la pământ în urma măsurilor de carantină. Producătorii îi îndeamnă pe oameni: „Să consumăm cartofi de două ori pe săptămână, nu o singură dată”

Cartofii prăjiţi ar putea fi salvarea economiei...

Autor: Eduard Ivanovici

28.04.2020, 17:47 213

De la mijlocul lunii martie, restaurantele şi celelalte pieţe pentru producătorii de cartofi din Belgia au fost închise ca urmare a măsurilor de distanţare socială, producţia fiind afectată şi de anularea festivalurilor din primăvară şi vară, conform BBC.

Totodată, comerţul internaţional cu cartofi a suferit o lovitură puternică în ultimele săptămâni. Belgia este unul dintre cei mai mari exportatori de produse din cartofi din lume, cu 1,5 milioane de tone vândute anual către aproximativ 100 de ţări.

Belgapom, uniunea producătorilor de cartofi din Belgia, a prezentat situaţia de faţă drept o chestiune de supravieţuire. Circa 750.000 de tone de cartofi au rămas în depozitele din Belgia, în condiţiile în care carantina a scăzut radical cererea.

Drept urmare, Belgapom va trimite 25 de tone de cartofi pe săptămână către cantinele sociale din Flandra, cantitate care ar fi putrezit, nefiind cumpărată de nimeni.

„Să consumăm cartofi de două ori pe săptămână, nu o singură dată”, a declarat Romain Cools, un reprezentant al Belgapom.

Belgia înregistrează marţi, 28 aprilie, peste 47.000 de cazuri cu coronavirus şi 7.331 de decese, având una dintre cele mai mari rate de decese per milion de locuitori, mai exact 633.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO