Business Internaţional

​Carrefour şi BNP Paribas testează un sistem de plată cu mobilul

​Carrefour şi BNP Paribas testează un sistem de...

Autor: CătăIina Apostoiu

18.05.2016, 19:03 809

Preocupat să-şi “reinventeze relaţia cu clienţii”, retailerul francez Carrefour, care-şi continuă procesul de redresare, va testa o aplicaţie de plată cu telefonul mobil dezvoltată de BNP Paribas, relatează Le Figaro.

Carrefour şi BNP Paribas sunt prezente şi în România.

“Aplicaţia funcţionează ca un portofel inteligent, combinând plăţile, cardurile de fidelitate şi cuponurile de reducere”, a explicat Georges Plassat, CEO-ul companiei.

Testată în câteva puncte de vânzare de proximitate din Paris şi la hipermarketul din Montesson, aplicaţia gratuită Wa! dezvoltată de BNP Paribas va fi implementată la scară largă în zece magazine Carrefour din Île de France în toamnă şi lansată în întreaga Franţă în 2017.

Consumatorii îşi vor putea folosi telefonul pentru a comanda şi a plăti online, a-şi scana căruciorul de cumpărături şi utiliza cupoanele de reduceri.

Serviciul va fi accesibil consumatorilor indiferent de banca sau operatorul mobil cu care aceştia au contracte, au anunţat oficialii BNP Paribas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO