Business Internaţional

Carlsberg intentioneaza sa inchida jumatate din fabricile din Europa

29.09.2005, 19:11 21

Compania daneza Carlsberg a anuntat lansarea unui "program de excelenta" care presupune inchiderea unui numar mare din unitatile de productie din Europa, scrie BBC.

Compania are 30 de fabrici de bere in noua tari europene. Surse apropiate companiei au declarat ca vor fi inchise jumatate dintre fabrici, dar un pur-tator de cuvant al grupului sustine ca "estimarea este prea dura".

Reprezentantii companiei spun ca nu a fost luata inca o decizie definitiva cu privire la etapele de restructurare a activitatii si asupra numarului de fabrici care vor inceta productia, dar a precizat ca Europa Occidentala este o piata aflata in declin, iar compania este interesata sa se dezvolte in Asia, unde consumul este in crestere.



"Retea eficienta"

"Trebuie sa cream o retea eficienta de fabrici de bere in vestul Europei, ceea ce inseamna ca trebuie sa inchidem unele dintre acestea", a declarat purtatorul de cuvant al companiei daneze, Jens Peter Skaarup.

El a precizat ca problema este inca in studiu si ca renuntarea la anumite facilitati de productie nu poate avea loc intr-un an sau doi. "Nu am hotarat inca unde vor fi inchise fabrici, depinde de evolutia pietelor, in diferite state", a mai spus Skaarup, adaugand ca numarul unitatilor de productie la care se va renunta va fi in jur de 15.



Crestere viitoare

In prezent, 60% din profitul companiei este realizat in vestul Europei, 30% in Europa de Est si 10% in Asia, iar Carlsberg spera intr-o crestere a castigurilor pe ultimele doua piete, in anii urmatori.

Carlsberg a anuntat in luna august ca, pentru cresterea profitabilitatii, trebuie sa diminueze costurile cu cel putin 67 de milioane de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO