Business Internaţional

Carlos Ghosn va avea atribuţii sporite în conducerea Renault, după plecarea directorului operaţional

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

03.09.2013, 21:32 368

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn (foto), va avea atribuţii sporite, de coordonare directă a activităţilor curente ale grupului, după plecarea directorului operaţional, Carlos Tavares, săptămâna trecută, relatează Bloomberg. Renault a anunţat marţi formarea a două consilii de administraţie care vor raporta lui Ghosn.

Unul dintre consilii va răspunde de dezvoltarea şi construcţia vehiculelor, iar celălalt de marketing şi vânzări. Aranjamentul, permanent, elimină funcţia de director operaţional, a declarat Raluca Barb, purtător de cuvânt al grupului. Tavares a fost al doilea deţinător al funcţiei de director operaţional al Renault în ultimii cinci ani.

Reorganizarea conducerii concentrează responsabilitatea operaţiunilor Renault la Carlos Ghosn, în vârstă de 59 de ani, care mai conduce producătorul japonez Nissan Motor şi alianţa de producţie şi vânzare a celor doi constructori auto, veche de 14 ani. „Măsura întăreşte poziţia lui Ghosn şi aduce organizarea managerială a Renault mai aproape de cea a unei companii germane sau a grupului francez PSA Peugeot Citroën“, a declarat Philippe Houchois, analist la UBS în Londra. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO