Business Internaţional

Care sunt şansele ca Jeff Bezos să devină primul om cu o avere de un trilion de dolari

Care sunt şansele ca Jeff Bezos să devină primul om cu...

Autor: Eduard Ivanovici

17.05.2020, 10:02 978

Cel mai bogat om din lume va fi şi mai bogat în câţiva ani, iar pandemia de coronavirus ar putea grăbi procesul, scrie MarketWatch.

Numele lui Jeff Bezos a ajuns în tendinţe pe reţeaua de socializare Twitter în urma unui studiu publicat recent care estimează viitoarea avere a CEO-ului din cadrul Amazon.

Vânzările companiei au ajuns la 75 de miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, cererea crescând semnificativ datorită numărului tot mai mare de oameni care s-au autoizolat din cauza pandemiei.

Averea netă a lui Jeff Bezos a crescut de la 125 de miliarde de dolari pe 12 aprilie la 143 de miliarde pe 5 mai, potrivit Bloomberg Billionaires Index. În urma divorţului de vara trecută, fosta soţie a lui Bezos a primit 38 de miliarde de dolari, însă miliardarul a rămas în continuare cel mai bogat om din lume.

Acţiunile din cadrul Amazon au crescut cu 28% de-a lungul ultimului an, compania anunţând că va investi 4 miliarde de dolari pentru a-şi testa angajaţii împotriva COVID-19. Astfel, cheltuielile impuse de pandemie ar putea afecta profitul din T2.

Însă Amazon va rămâne în continuare cel mai mare retailer online din lume şi cazul unui al doilea val de infecţii. Iar Bezos nu poate decât să se bucure.

Potrivit unui studiu realizat de Comparisun, o platformă de conţinut pentru business-urile mici şi medii, Bezos ar putea deveni primul trilionar al planetei până în 2026.

Comparisun a analizat capitalizarea celor mai mari 25 de companii de pe Bursa din New York şi a calculat creşterile din ultimii cinci ani. În plus, a estimat ritmul de creştere pentru ani următori, Jeff Bezos putând astfel să deţină o avere de un trilion de dolari la vârsta de 62 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO