Business Internaţional

Care sunt măsurile pe care trebuie să le respecte toţi pasagerii care zboară cu KLM pentru limita răspândirea coronavirusului la bordul aeronavelor

Care sunt măsurile pe care trebuie să le respecte toţi...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

25.04.2020, 21:03 156

Printre primele industrii profund afectate de pandemia de COVID-19 se numără şi aviaţia, de altfel un domeniu cu un rol vital în economia mondială. Astfel, guvernele din toată lumea caută să sprijine companiile aeriene care se confruntă cu problema insolvenţei pe fondul restricţiilor de călătorie ce au pus la sol mii de avioane.

Compania olandeză KLM continuă să opereze în această perioadă conform unui program ajustat, care reprezintă aproximativ 10% din numărul obişnuit de zboruri şi aplică o serie de măsuri excepţionale de siguranţă şi igienă, în conformitate cu instrucţiunile primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Mediu din Olanda (RIVM) şi Asociaţia Serviciilor Regionale Olandeze de Sănătate Publică (GGD).

Printre cele mai importante măsuri adoptate de KLM pentru a combate răspândirea virusului COVID-19 şi a opera în condiţii optime pentru pasageri şi angajaţi deopotrivă se află:

Asigurarea distanţei de 1,5 metri între pasageri pe durata zborului

Ori de câte ori acest lucru este posibil, KLM face toate eforturile pentru a menţine un grad de ocupare al aeronavei mai scăzut decât în mod normal, astfel încât să se respecte distanţa recomandată de 1,5 metri între pasageri. Locurile sunt prealocate, astfel încât să existe scaune libere între pasageri, în conformitate cu protocoalele de distanţare socială. În cazul zborurilor de repatriere, însă, blocarea locurilor libere nu este întotdeauna posibilă, întrucât prioritară este reunirea cât mai multor familii şi aducerea acasă a cât mai mulţi cetăţeni blocaţi în străinătate în această perioadă dificilă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO