Business Internaţional

Care sunt cele zece ţări pe care Lonely Planet, „biblia călătorilor”, le recomandă călătorilor pentru 2017? Galerie FOTO

Vedeţi AICI destinaţiile. FOTO

Vedeţi AICI destinaţiile. FOTO

Autor: Cristina Roşca

01.01.2017, 17:00 6514

An de an, ghidul Lonely Planet, un fel de biblie pentru călătorii pasionaţi, lansează o listă a celor mai bune destinaţii de călătorie. Lista este împărţită în patru categorii, respectiv cele mai importante zece ţări, zece regiuni şi zece oraşe, şi, nu în ultimul rând, cele mai importante zece destinaţii pentru călătorii cu buget limitat. Fiecare dintre cele patru liste oferă sugestii pentru toate tipurile de călători, de la cei mai pretenţioşi la cei care vor să ia lumea la pas cu bani puţini. Mai mult, recomandările încearcă să acopere cât mai mult din lumea largă.

Anul trecut pe lista regiunilor de vizitat şi-a făcut loc şi Transilvania, acest tărâm de poveste care a rămas blocat în timp. Anul acesta România nu îşi face loc pe niciuna dintre liste, însă acestea oferă în continuare recomandări variate, atât din Europa Centrală şi de Est cât şi de pe toate celelalte continente.

Care sunt cele zece ţări pe care Lonely Planet le recomandă călătorilor pentru 2017?

1.    Canada

Această ţară a ajuns tot mai mult în atenţia opiniei publice în 2016 datorită lui Justin Trudeau, primul ministru al Canadei care se bucură de o imagine pozitivă local şi internaţional. Totuşi, Canada înseamnă mai mult de atât, înseamnă metropole futuriste, înseamnă peisaje rupte din poveşti şi nu în ultimul rând o bucătărie fusion încă necunoscută la nivel internaţional.

2.    Columbia

Ţara sud-americană este cunoscută la nivel internaţional mai ales din cauza războiului civil ce s-a întins pe perioada mai multor decenii şi din cauza ratei mari a criminalităţii. Columbia este cunoscută ca un centru mondial al traficului de droguri. Astfel, o călătorie aici a părut mult timp mai degrabă un act de curaj şi poate nebunie. În ultimii ani însă cultura bogată, oraşele colorate şi chiar trecutul dramatic au atras tot mai mult atenţia călătorilor. Bogota, Medellin şi Cartagena sunt doar câteva dintre destinaţiile care ar trebui să fie pe lista oricărui pasionat de călătorii.

3.    Finlanda

Deşi mulţi ani a stat în umbra mult mai cunoscutelor sale surori Norvegia şi Suedia, Finlanda câştigă tot mai mult teren în ultima perioadă şi nu degeabă. Capitala Helsinki este un important centru cultural ce găzduişte concerte de primă mână şi expoziţii de artă ale unor artişti în vogă. Natura este aproape la fel de dramatică şi impunătoare ca în Norvegia, doar că mai puţin cunoscută, iar acest lucru poate fi un avantaj. Mai mult, casa lui Moş Crăciun este în Finlanda, iar acest lucru este în sine un motiv în plus.

4.    Dominica

Zona Caraibilor este cunoscută pentru plajele sale nesfârşite şi pentru albastrul turcoise al apelor. Mii de insule, unele mai cunoscute ca altele. Republica Dominicană şi Cuba nu mai au nevoie de nicio prezentare. Dominica însă este un paradis mai puţin cunoscut, unde încă niciun lanţ hotelier internaţional nu şi-a făcut simţită prezenţa. Urmează în 2018. Astfel, o vizită aici este un must până atunci!

5.    Nepal

O ţară binecuvântată cu o frumuseţe aparte a naturii, dar lovită de cutremure năprasnice. Cel mai recent în 2015. Totuşi, culmile muntoase ameţitoare, templele cu o arhitectură deosebită şi bunăvoinţa oamenilor continuă să îi atragă pe turiştii. O vizită în Nepal nu este doar hrană pentru sufletul turistului, ci şi o mână de ajutor pentru autorităţi să refacă ceea ce cutremurul a şters de pe faţa pământului.

6.    Bermuda

Plaje cu nisip alb şi ape în 50 de nuanţe de albastru. Aşa ar putea definită Bermuda, o insulă aflată la doar două ore de călătorie de marile oraşe din SUA. Un paradis pentru pasionaţii de soare şi mare.

7.    Mongolia

Un tărâm îndepărtat. O ţară întinsă (a 18-a în lume ca suprafaţă), însă populată de nici 3 milioane de oameni. Ascunsă în coasta Chinei, Mongolia este un tărâm fantastic despre care se ştiu puţine. O populaţie care încă migrează de două ori pe an şi locuieşte în tradiţionalele iurte. Peisaje rupte din poveşti. Vulturi care se înalţă peste câmpiile întinse şi cămile care sunt atât animale de companie cât şi hrană. Asta este Mongolia pe scurt.

8.    Oman

Sultanatul Oman este mai puţin cunoscut decât cosmopolitul său vecin Dubai, însă este mult mai tradiţional. O vizită aici reprezintă o incursiune în cultura arabă, incursiune ce poate fi presărată cu vizite la plajă sau în deşert.

9.    Myanmar

Cunoscută până recent ca Burma, această ţară abia îşi deschide porţile pentru turiştii din toată lumea. Învecinat cu mult mai cunoscuta Thailanda, acest stat este puternic rural, foarte sărac şi cu numeroase probleme politice. Totuşi, localnicii sunt printre cei mai primitori din lume, iar natura este încă virgină şi spectaculoasă. Pentru a descoperi spiritul adevărat al Asiei de sud-est, înainte ca turismul de masă să îşi pună amprenta, o vizită aici este un must!

10.  Etiopia

Africa este un tărâm unic, o lume a contrastelor, dar cu o frumuseţe aparte. Cine ajunge o dată în Africa este cucerit iremediabil şi se va întoarce cu siguranţă. Etiopia nu face excepţie, fiind o ţară binecuvântată de natură. Nu degeaba este statul african cu cele mai multe obiective pe lista UNESCO World Heritage Sites.

Sursă foto: Hepta, Pinterest, wikipedia

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO