Business Internaţional

Care sunt cele mai aglomerate aeroporturi din Londra. Galerie FOTO

Aeroporturi

Aeroporturi

Autor: Oana Stupinean

20.12.2014, 16:16 15523

Peste 144 de milioane de pasageri ajung în cele 5 aeroporturi internationale din Londra în fiecare an, scrie CNN.

Jurnaliştii americani prezintă câteva aspecte cheie ale celor cinci aeroporturi din Marea Britanie:

Heathrow

Heathrow este cel mai aglomerat aeroport din Londra cu 73 de milioane de pasageri pe an. De asemenea, este pe locul 3 în lume în topul celor mai aglomerate aeroporturi, după Atlanta şi Beijing.

În medie, 1.318 de avioane aterizează sau decolează în fiecare zi.

Aeroportul face legătura cu 180 de oraşe, din 85 de ţări: New York, Dubai şi Dublin fiind printre cele mai solicitate destinaţii. Cele 82 de companii aeriene zboară din cele 5 terminale.

Heathrow este deţinut de un consorţiu de investitori printre care şi firma de investiţii Qatar Holding.

Gatwick

Gatwick din sudul Londrei este al doilea aeroport după numărul de pasageri din Marea Britanie. Pe Gatwick sunt 740 de zboruri zilnice şi 38 de milioane de pasageri pe an. Cele 45 de companii aeriene deservesc 200 de destinaţii din 90 de ţări. 

Stansted

Situat în nordul Londrei, aeroportul Stansted are aproximativ 460 de zboruri în fiecare zi şi 20 de milioane de pasageri anual. Stansted este deţinut de grupul privat Manchester Airports, care deţine în potofoliu mai multe aeroporturi.

Luton

Aeroportul Luton a înregiwstrat 300 de zboruri şi peste 10 milioane de pasageri anul trecut. Aeroportul din nordul Londrei este deţinut de operatorul naţional Aena din Spania şi are în portofoliu aproximativ 10 companii aeriene low-cost care operează prin Europa.

London City

London City este cel mai mic aeroport din Londra cu 230 de zboruri în fiecare zi. Se află în apropierea cartierului financiar Canary Wharf, iar cei 3,5 milioane de pasageri pe an sunt în cea mai mare parte oameni de afaceri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO