Business Internaţional

Care sunt cei mai buni lideri din prezent. Surpriza de pe primul loc: Revista Fortune aduce în prim plan un personaj puţin cunoscut, dar admirat de fanii baseball-ului. Galerie FOTO

1.      Theo Epstein, preşedinte Baseball Operations, Chicago Cubs

Top 10 cei mai buni lideri

Autor: Corina Zamfir

09.04.2017, 11:57 1330

Theo Epstein, preşedintele Baseball Operations de la Chicago Cubs, ocupă prima poziţie în topul celor mai buni lideri realizat de revista americană Fortune. Pe locul 2 se află Jack Ma, preşedintele executiv al Grupului Alibaba, iar poziţia a treia este ocupată de Papa Francis, şeful Bisericii Romano-Catolice.

În afaceri, clienţii, competitorii şi mulţi alţii au acces mult mai uşor la informaţii, ceea ce face posibilă schimbarea mult mai rapidă a poziţia de lider al unei industrii. Menţinerea statutului de lider este un lucru din ce în ce mai complicat şi mai complex.

Astfel revista Fortune a realizat un top a celor mai buni 50 lideri în momentul actual. Unii dintre se bucură de o notorietate deosebită precum Jeff Bezos, CEO al Amazon sau Janet Yellen, şefa Fed, dar mulţi dintre ei nu sunt atât de cunoscuţi, deşi ar trebui să fie: Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, cunoscută drept “Doamna de Fier” care a îndrăznit să-I ceară socoteală lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, pentru nelegiuirile sale sau bioinginerul Rebecca Richards-Kortum, al cărei Institut Global de Sănătate a descoperit noi modalităţi pentru a trata bebeluşii.

O altă surpriză a acestui clasament este chiar Theo Epstein, preşedintele baseball operations de la Chicago Cubs, cunoscut printre fanii baseball-ului, dar care are multe alte calităţi care l-au adus pe primul loc al topului.

Toţi cei care se află în clasamentul Fortune exceleză în modul în care îşi conduc afacerile sau oamenii pe care îi au în subordine.

La realizarea topului, Fortune a evaluat fiecare lider în mediul lui de afaceri. Unii lidei care conduc într-un mod eficace organizaţii mici se pot afla în faţa celor care conduc afaceri de succes la nivel global.

“Ideea este că liderii buni sunt peste tot, fie că administrează corporaţii gigantice sau vreo universitate din mediul rural. A exercita influenţă asupra angajaţilor necesită o energie aparte”, spune Geoff Colvin, contribuitor la Fortune.

Iată care sunt cei care ocupă primele poziţii în top:

1.      Theo Epstein, preşedinte Baseball Operations, Chicago Cubs

2.      Jack Ma, preşedinte executive, Alibaba Group

3.      Papa Francis, şeful Bisericii Romano-Catolice

4.      Melinda Gates, co-preşedinte, Fundaţia Bill & Melinda Gates

5.      Jeff Bezos, fondator şi CEO al Amazon

6.      Ava DuVernay, director de film şi scenarist

7.      H.R. McMaster, U.S. National Security Adviser

8.      Tsai Ing-Wen, preşedinte Taiwan

9.      John McCain, senator american, Arizona

10.  Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO