Business Internaţional

Care sunt alimentele pe care le mănâncă miliarde de oameni zilnic şi care îmbolnăvesc sau chiar ucid

Care sunt alimentele pe care le mănâncă miliarde de...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

23.11.2019, 17:21 517

Nu este niciun secret că mâncarea prăjită nu este sănătoasă. Dar un nou studiu publicat în The BMJ detaliază exact modul în care consumul alimentelor prăjite vă poate afecta sănătatea în timp - şi care au cel mai puternic impact. „Oamenii ştiu că mâncarea prăjită poate avea rezultate negative asupra sănătăţii, dar există foarte puţine dovezi ştiinţifice care să demonstreze care sunt rezultatele adverse pe termen lung pentru consumul de alimente prăjite”, spune Dr. Wei Bao, profesor asistent de epidemiologie la Universitatea din Iowa şi co-autor al studiului, citat de Time.

Cercetătorii au analizat timp de aproximativ 20 de ani aproape 107.000 de femei în vârstă din SUA, cu vârste cuprinse între 50 şi 79 de ani. Toate femeile care au făcut parte din studiu au completat un chestionar detaliat despre obiceiurile alimentare din anii ’90. Sănătatea lor a fost urmărită de cercetători până în 2017, iar în acea perioadă au murit peste 31.500 de persoane.

Persoanele care au raportat că mănâncă cel puţin o porţie de mâncare prăjită pe zi au prezentat un risc cu aproximativ 8% mai mare de a muri mai devreme, în comparaţie cu femeile care au spus că nu au mâncat niciuna, potrivit studiului. Au înregistrat, de asemenea, un risc cu 8% mai mare de a muri în special din cauza bolilor cardiovasculare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO