Business Internaţional

Care este ţara superbă pe care miliardarii au transformat-o în refugiu împotriva apocaplipsei. Mii de bogaţi s-au mutat deja acolo

Care este ţara superbă pe care miliardarii au...

Autor: Andra Stroe

18.07.2020, 15:29 569

În Queenstown - o pitorească staţiune de schi, care este adesea comparată cu Aspen, Colorado - zvonurile despre străinii care investesc în buncărele rezistente la catastrofe apocaliptice există de ani buni, scriu cei de la CNN. Acestea sunt recomandate de agenţii imobiliari locali: un anunţ recent prezenta o casă cu titlul „buncăr de miliarde”, potrivită pentru cineva cu un buget corespunzător. Există chiar şi un bar local numit The Bunker.

Locuitorii din Queenstown sunt sceptici cu privire la faptul că ascunzătorile din subteran sunt la fel de răspândite pe cât ar sugera zvonurile. Spre deosebire de Statele Unite sau Europa, unde buncărele sunt frecvent fotografiate, aici există puţine dovezi că ar exista cu adevărat.

Dar reputaţia oraşului din Noua Zeelandă drept loc în care cei bogaţi s-ar putea retrage în vremuri apocaliptice nu este în întregime nejustificată. De ani buni, Queenstown a fost o destinaţie atractivă pentru străinii de elită, care ar putea avea motive să caute un astfel de buncar ferit de tulburările politice majore din ţările din care provin. Printre aceştia se numără, de pildă, Peter Thiel, miliardarul din Silicon Valley.
Acum, când pandemia de coronavirus a făcut ravagii la nivel mondial, Queenstown revine în atenţia lumii ca fiind locul perfect pentru a scăpa de catastrofe - cu sau fără buncărele secrete de care se vorbeşte.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO