Business Internaţional

Care este poziţia Europei în criza momentului. Franţa, Marea Britanie, Germania: Iranul să se abţină de la orice acţiune violentă şi să respecte Acordul nuclear

Care este poziţia Europei în criza momentului. Franţa,...

Autor: Marinela Sarbu

06.01.2020, 10:32 399

Grupul de ţări „E3” format din Franţa, Marea Britanie şi Germania au solicitat Iranului să se abţină de la orice acţiune violentă şi au îndemnat Iranul să se întoarcă la respectarea angajamentelor stabilite în acordul nuclear JCPOA din 2015 cu puterile mondiale, potrivit Reuters.

Cele trei ţări au subliniat, de asemenea, importanţa reducerii tensiunilor în Irak şi Iran şi şi-au reafirmat hotărârea de a lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

„Ne reafirmăm angajamentul de a continua lupta împotriva reţelei Stat Islamic, care rămâne o prioritate. Este esenţial să păstrăm coaliţia, în această privinţă. Solicităm autorităţilor irakiene să continue să ofere coaliţiei sprijinul necesar”, a transmis grupul E3 într-un comunicat.

„Suntem gata să continuăm discuţiile cu toate părţile pentru a contribui la reducerea tensiunilor şi la restabilirea stabilităţii în regiune”, a adăugat grupul E3.

Administraţia de la Teheran a decis duminică să nu mai respecte limitele referitoare la numărul de centrifuge, astfel că nu vor mai exista limite privind capacitatea de îmbogăţire a uraniului. Purificarea uraniului se va face în funcţie de necesităţile tehnice, a transmis Agenţia Iraniană pentru Energie Atomică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO