Business Internaţional

Care este oraşul european cu cel mai curat aer şi care sunt ţările cu cele mai poluate oraşe. Cel mai curat aer din România se află într-un oraş de pe Valea Prahovei

Care este oraşul european cu cel mai curat aer şi care...

Autor: Business Magazin

20.06.2021, 21:38 451

Oraşul Umea din Suedia şi oraşul Tampere din Finlanda au cel mai curat aer din Europa. Aşa relevă un clasament recent al agenţiei de mediu a Uniunii Europene (EEA), transmite dpa. În România, cel mai sănătos aer de respirat s-ar afla pe Valea Prahovei.

Particulele fine, poluantul cu cel mai mare impact asupra sănătăţii în ceea ce priveşte moartea prematură şi îmbolnăvirile au fost, de asemenea, scăzute în aerul din Funchal (Madeira), Tallinn (capitala Estoniei) şi oraşul norvegian Bergen, conform sursei citate.

Lista calităţii aerului s-a bazat pe o evaluare a datelor din peste 320 de oraşe din Europa, publicată joi de EEA.
Dintre acestea, 127 de oraşe s-au dovedit a avea o bună calitate a aerului, în timp ce 123 au avut o poluare moderată şi 73 au fost clasificate ca având o calitate slabă sau foarte slabă.

Majoritatea oraşelor situate în partea inferioară a clasamentului se află în Polonia şi în nordul Italiei.
Agenţia europeană de mediu a evaluat poluarea cu particulele în suspensie PM2.5 în 323 de oraşe din 26 de ţări ale UE, dar şi din Islanda, Norvegia şi Elveţia.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO