Business Internaţional

Care este metalul ce este socotit a fi „noul petrol”, stocurile reduse l-ar putea duce la 20.000 de dolari pe tonă

Care este metalul ce este socotit a fi „noul petrol”,...

Autor: Dorin Oancea

08.05.2021, 22:00 2066

Lumea riscă „să rămână fără cupru” pe fondul creşterii deficitelor de ofertă şi cerere, potrivit Bank of America, iar preţurile ar putea atinge 20.000 de dolari pe tonă până în 2025, scrie CNBC.

Într-o notă, strategul de mărfuri al Bank of America, Michael Widmer, a evidenţiat că stocurile măsurate în tone se află acum la niveluri observate acum 15 ani, ceea ce înseamnă că acoperă în prezent puţin peste trei săptămâni de cerere. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce economia globală începe să se deschidă.

„Legat de aceasta, prognozăm deficite ale pieţei cuprului şi scăderi suplimentare ale stocurilor, anul acesta şi următorul”, a spus Widmer.

Widmer a subliniat, de asemenea, că o creştere a volatilităţii care rezultă din scăderea stocurilor nu este lipsită de precedente, printre care nichelul în perioada 2006/7 când preţurile au cresccut cu peste 300%.

Având în vedere mediul fundamental şi stocurile epuizate, cuprul ar putea de dolari pentru prima dată în ultimul deceniu.

Citiţi continuarea pe www.businessmgazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO