Business Internaţional

Când îşi va reveni complet industria turismului: Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume spune că numărul de destinaţii va atinge 100% din capacitate în vara lui 2021

Când îşi va reveni complet industria turismului: Una...

Autor: Eduard Ivanovici

23.08.2020, 18:13 2102

Emirates Airline, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, va oferi 143 de destinaţii până în vara lui 2021, frecvenţa zborurilor urmând să depindă masiv de nivelul de cerere, scrie CNBC.

Turismul a fost lovit puternic de restricţiile de circulaţie lansate pentru a controla număr de infecţii cu coronavirus, Emirates oferind în prezent sub 80 de destinaţii la nivel mondial.

„Putem spune cu certitudine că, până în vara lui 2021, numărul de destinaţii va atinge 100% din capacitate”, a declarat Adel al-Redha, şef de operaţiuni în cadrul Emirates.

Prin comparaţie, operatorul australian Qantas estimează operaţiunile la nivel internaţional vor atinge doar 50% din capacitate în 2022. Doar cetăţenii şi membrii apropiaţi ai familiei pot călători în prezent în Australia, în timp ce Dubaiul şi-a deschis uşile pentru turişti încă de la începutul lunii iulie.

Ryanair, cel mai mare operatorul aerian low-cost din Europa, a anunţat că va reduce capacitatea de zbor cu 20% în septembrie şi octombrie. Compania irlandeză a declarat în urmă cu două săptămâni că număr pasagerilor a scăzut cu aproximativ 99% în al doilea trimestru, „cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair”.

Între timp, Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) a declarat că traficul global nu se va reîntoarce la nivelurile pre-pandemie decât în 2024.

Conform IATA, industria aeronautică din Marea Britanie a suferit „mai mult decât oricare altă ţară europeană” în contextul pandemiei de coronavirus. Ultimele estimările ale asociaţiei arată că Regatul Unit va avea cu 165 de milioane de pasageri mai puţin până la finalul anului, comparativ cu datele înregistrate în 2019. De asemenea, restricţiile de circulaţie au şters aproape 780.000 de locuri de muncă şi au costat PIB-ul britanic circa 46 de miliarde de lire, potrivit The Independent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO