Business Internaţional

Când Germania tuşeşte: Exporturile nemţilor s-au prăbuşit cu 12% în luna martie, un declin record de la reunificare şi până astăzi

sursa foto: Hepta

Valoarea exporturilor germane a scăzut cu 11,8% în luna martie faţă de februarie, la 108,9 miliarde euro, reprezentând cea mai bruscă scădere din 1990 până astăzi.

Autor: Alex Ciutacu

08.05.2020, 14:02 340

Exporturile Germaniei au înregistrat în luna martie cel mai semnificativ declin de la reunificare ţării, întrucât cea mai mare economie din Europa resimte din plina criza economică, potrivit FT.

Valoarea exporturilor germane a scăzut cu 11,8% în luna martie faţă de februarie, la 108,9 miliarde euro, reprezentând cea mai bruscă scădere din 1990 până astăzi. Exporturile au scăzut cu 7,9% faţă de martie 2019.

În acelaşi timp, importurile au scăzut cu 5,1% în martie faţă de februarie, la 91,6 miliarde euro, marcând cel mai mare declin de la criza financiară din 2009.

Economiştii intervievaţi de Reuters au estimat o scădere de doar 5% la nivelul exporturilor, concomitent cu un declin de 4% la nivel de importuri.

Datele publicate joi de Biroul Federal de Statistică subliniază severitatea declinului înregistrat în comerţul mondial din cauza măsurilor de carantină totală impuse pentru a limita răspândirea virusului.

Considerată a fi locomotiva Europei, economia germană este orientată spre export, ceea ce înseamnă că resimte puternic fluctuaţiile comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO