Business Internaţional

Canada vrea să legalizeze sinuciderea asistată

Canada vrea să legalizeze sinuciderea asistată
15.04.2016, 17:52 1823

Guvernul Canadei vrea să introducă o nouă lege pentru a face posibilă sinuciderea asistată de medici pentru canadienii cu boli incurabile, care le-a adus ”suferinţă psihică sau fizică de durată”, scrie New York Times.

Legea propusă limitează sinuciderile asistate de medici la rezidenţi şi persoane care sunt apte să participe în sistemul de sănătate de stat, într-un efort de a împiedica turismul medical printre muribunzii din alte ţări.

Dacă legea va trece, Canada se va alătura unui grup de ţări care permit o formă de sinucidere asistată, precum Belgia, Olanda sau Germania. Sinuciderea asistată este legală în numai câteva state din SUA, precum Oregon şi Vermont.

Potrivit noii legi propuse, oamenii care suferă de o problemă medicală serioasă şi vor să mpară vor putea comite suicid prin intermediul medicamentelor prescrise de doctori, sau vor putea avea un doctor sau o asistentă care să le administreze dozele necesare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO