Business Internaţional

Canada va primi anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi din Irak

Canada va primi anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi...

Autor: Raluca Manga

22.02.2017, 12:21 49

"Operaţiunea noastră este în curs, iar refugiaţii care au supravieţuit persecutării Stat Islamic au început să ajungă în Canada în ultimele luni", a declarat Ahmed Hussen.

"Guvernul nostru va reinstala în Canada aproximativ 1.200 de supravieţuitori, foarte vulnerabili, precum şi membri ai familiilor acestora", a adăugat el.

Această iniţiativă urmează adoptării de către Parlamentul canadian în toamna trecută a unei rezoluţii care prevede primirea în termen de patru luni a yazidiţilor care fug de persecuţiile Stat Islamic în nordul Irakului, calificate drept "genocid" de Ottawa.

Atenţia Guvernului se îndreaptă în special asupra "femeilor yazide şi a fetelor", a spus Ahmed Hussen.

"Eforturile noastre ne-au arătat că Stat Islamic îi vizează de asemenea în mod deliberat pe băieţi şi de aceea noi ajutăm la reinstalarea tuturor copiilor care au supravieţuit persecuţiilor organizaţiei", a adăugat el.

De când Justin Trudeau a ajuns la conducerea Guvernului canadian, în noiembrie 2015, ţara a primit peste 40.000 de refugiaţi sirieni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO