Business Internaţional

Canada devine a doua ţară din lume care autorizează vaccinul anti-Covid produs de Pfizer şi BioNTech

Canada devine a doua ţară din lume care autorizează...

Autor: Andreea Tobias

09.12.2020, 18:28 130

Canada aprobă vaccinul anti-Covid produs de Pfizer şi susţine că este „sigur, eficient şi de bună calitate”. Anunţul vine la o săptămână după ce Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer.

Canada aprobă vaccinul împotriva coronavirusului produs de Pfizer, descriindu-l drept „sigur, eficient şi de bună calitate”, conform Sky News.

Canada urmează să primească 249.000 de doze de vaccin în decembrie şi 4 milioane de doze până la sfârşitul lunii martie.

Ţara a cumpărat 20 de milioane de doze din acest vaccin, cu opţiunea de a cumpăra alte 56 de milioane de doze.

Oficialii au subliniat că „vor monitoriza îndeaproape siguranţa vaccinului odată ce acesta va fi lansat pe piaţă şi nu vor ezita să ia măsuri dacă sunt identificate probleme de siguranţă”.

În prezent, Canada permite persoanelor cu vârsta peste 16 ani să se vaccineze.

Anunţul vine la o săptămână după ce Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer, care s-a dovedit a fi 95% eficient în prevenirea bolilor în studiile clinice la scară largă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO