Business Internaţional

CADE! Bursa americană coboară cu aproape 4% la două ore de la deschidere. Băncile, în CĂDERE LIBERĂ!

CADE! Bursa americană coboară cu aproape 4% la jumătatea zilei

Autor: Adrian Voicu

10.08.2011, 19:55 2439

Bursa americană pare să îşi fi pierdut orice siguranţă,titlurile tranzacţionate la New York începând parcă o cursă ascăderilor. La o oră şi jumătate de la deschidere, Indicele S&P500 s-a adâncit într-o scădere de 3,8% până la 1.127,68 puncte.Declinul vine după ce indicele european Stoxx Europe 600 a coborâtla finalul şedinţelor de astăzi cu 3,4% la minimul ultimilor doiani.

În jurul orei 20:00, băncile americane au fost cele mai afectatela bursa de la New York. Citigroup -8,14%, Bank of America -7,43%,HSBC -6,6%, Goldman Sachs -7,7%, Barclays -10%.

Declinul a fost condus de titlurile tranzacţionate la bursa dinParis, Societe General înregistrând o cădere de până la 21%,revenind ulterior pe o scădere de 14%.

Declinul puternic al bursei de la Paris a venit pornind de laspeculaţiile privind o posibilă scădere a ratingului Franţei.

Băncile din Franţa au fost afectate puternic pe bursa de laParis. Şi BNP Paribas a încheiat ziua pe o scădere de 13,2%.

"Franţa are în portofoliile băncilor 350 de miliarde de euro dindatoria Italiei", a spus Dave Rovelli, director operaţional pentrubursele americane la compania Canaccord Adams.

Pe piaţa bursieră americană, indicele Dow Jones Industrial areun declin de 3,56%, în timp ce indicele Nasdaq a pierdut 3,32procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO