Business Internaţional

BYD, unul dintre cei mai mari producători de maşini electrice din China, susţinut de celebrul investitor Warren Buffett, a înregistrat creşteri de 300% în luna august

Lansat în 2003, BYD înregistrează o valoare de piaţă de peste 110 miliarde de dolari, peste companii consacrate precum Daimler, Ford şi Ferrari

Lansat în 2003, BYD înregistrează o valoare de piaţă de peste 110 miliarde de dolari, peste companii consacrate precum Daimler, Ford şi Ferrari

Autor: Eduard Ivanovici

06.09.2021, 17:13 433

BYD a vândut 61.409 maşini electrice noi în august, de peste patru ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, în contextul în care cererea pentru maşini electrice continuă să crească în cea mai mare piaţă auto din lume, notează CNBC.

Numărul se împarte aproape egal între vânzările de automobile electrice şi aşa-numitele hibriduri plug-in. În iulie, vânzările au ajuns la 50.492 de vehicule.

Acţiunile BYD au crescut astăzi cu peste 9% pe bursa din Hong Kong.

BYD, care este susţinut de Berkshire Hathaway, gigantul de investiţii fondat de Warren Buffett, este unul dintre cei mai mari producători de maşini electrice din China, însă tot mai multe startup-uri – precum Nio, Li Auto şi Xpeng – încearcă să obţină o poziţie importantă în cadrul pieţei. Totuşi, cele trei companii sunt mai mici prin comparaţie cu BYD şi au livrat sub 10.000 de maşini în august.

La nivel global, industria auto se confruntă cu probleme pe două fronturi: riscurile reprezentate de pandemie şi criza semiconductorilor necesari vehiculelor. În rezultatele semestriale publicate luna trecută, BYD a declarat că „profitabilitatea este afectată de creşterea preţurilor pentru materialele de bază”.

În pofida problemelor care afectează industria auto, cererea de maşini electrice continuă să crească în China, unde guvernul insistă asupra dezvoltării sectorului.

Cum plănuieşte Volkswagen să depăşească Tesla

Conform unui raport citat de Reuters, se estimează că numărul de vehicule electrice vândute în primele opt luni ale anului în China va ajunge la circa 1,7 milioane, faţă de 600.000 de automobile în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Tesla continuă să fie presată de Nio, unul dintre principalii producători EV din China

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO