Business Internaţional

Business Magazin. Istoria fabuloasă a antreprenorului american Paul Van Doren care a fost de două ori aproape de faliment dar care a lăsat lumii brandul Vans care face furori în zilele noastre

Business Magazin. Istoria fabuloasă a antreprenorului...

Autor: Andra Stroe

15.08.2021, 08:42 498

De două ori în pragul falimentului, antreprenorul Paul Van Doren, fondatorul Vans, a crezut în continuare în businessul său, iar când i s-a spus să închidă afacerea, el a hotărât să o extindă. A reuşit astfel să salveze compania, aflată astăzi în portofoliul VF, alături de alte branduri de renume.

Paul Van Doren s-a născut pe 12 iunie 1930 în Boston, Massachusetts, în familia inventatorului Johnson Van Doren şi a soţiei acestuia, Rena, care era croitoreasă. La vârsta de 14 ani el a abandonat şcoala. La vârsta de 14 ani el a abandonat şcoala, iar la insistenţele mamei lui şi-a găsit un loc de muncă. În cele din urmă, mama sa a insistat să îşi găsească un loc de muncă într-o fabrică de încălţăminte, Randy’s, loc în care viitorul antreprenor avea să înveţe bazele acestei industrii.

Pe 16 martie 1966, Paul Van Doren a pus bazele companiei Vans, alături de fratele său, James, şi de alţi doi parteneri de business, Gordon Lee şi Serge D’Elia, odată cu deschiderea primului magazin. Iniţial, portofoliul businessului consta doar în trei tipuri de încălţăminte, cu preţuri cuprinse între 2,49 şi 4,49 de dolari, iar fraţii Van Dorens mergeau uneori la târgurile locale pentru a-şi vinde produsele. La un an distanţă, ei au deschis şi o fabrică, pe 704 East Broadway, în Anaheim.

Când jumătate dintre cele zece magazine ale companiei nu au avut niciun profit, contabilul i-a sfătuit să închidă afacerea. Paul Van Doren a refuzat să îi asculte sfatul, făcând exact opusul, prin deschiderea câtorva unităţi noi. Până la sfârşitul anului 1970 compania ajunsese deja la un portofoliu de 70 de magazine în California.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO