Business Internaţional

Business Magazin. Cine este James Bullough Lansing, cel care a înfiinţat JBL, unul dintre cele mai mari branduri de echipamente audio din lume

Business Magazin. Cine este James Bullough Lansing, cel...

Autor: Andra Stroe

07.04.2024, 21:14 1522

Spre deosebire de alţi copii, fascinaţi de jucăriile specifice vârstei, James Bullough Lansing se distra fabricând diverse componente care luau forma unor echipamente radio. După ce a devenit un inginer strălucit, a dus această pasiune mai departe şi a fondat propria companie, JBL, astăzi unul dintre cele mai mari branduri de echipamente audio din lume.

Născut în iarna anului 1902, în Illinois, într-o familie numeroasă, cu 14 copii, Lansing şi-a dezvoltat interesul pentru sunet şi tehnologie încă din copilărie, când a început să construiască diverse componente folosite la aparatele audio, ba chiar şi anumite dispozitive din această sferă.

În tinereţe, antreprenorul a avut şi diverse hobby-uri legate de domeniul ingineriei şi al acusticii, interese care l-au determinat, mai târziu, să aleagă studii în domeniul electricităţii şi al mecanicii. Ulterior şi-a început cariera lucrând pentru diverse companii din industria audio. În timp ce lucra ca inginer la Baldwin Radio Company l-a întâlnit pe Ken Decker, iar cei doi au decis să se folosească de experienţa acumulată pentru a porni propria afacere, Lansing Manufacturing Company. Deşi a avut un start promiţător, după ce Decker a murit într-un accident aviatic businessul a început să aibă dificultăţi financiare, aşa că Lansing a hotărât să îl vândă către Altec Service Corporation.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO