Business Internaţional

Business Magazin. Cine a fost Charles Ranlett Flint , cel care a pus în anul 1911 bazele IBM. Un gigant care a ajuns unul dintre cele mai cunoscute companii americane care valorează peste 127 de miliarde de dolari

Business Magazin. Cine a fost Charles Ranlett Flint , cel...
19.06.2021, 15:32 145

De numele lui Charles Ranlett Flint se leagă cel al unuia dintre cei mai mari jucători mondiali din tehnologie: IBM, o companie cu venituri anuale de zeci de miliarde de dolari, fondată de antreprenor în urmă cu peste un secol.

Charles Ranlett Flint s-a născut pe 24 ianuarie 1850 în oraşul Thomaston din statul american Maine. După naşterea sa, familia s-a mutat în New York, unde Flint a absolvit Brooklyn Polytechnic Institute (în prezent New York University – Tandon School of Engineering). În 1871 a intrat în industria livrărilor, ca partener al companiei Gilchrest, Flint & Co.

În 1911, el a pus bazele IBM, prin cumpărarea acţiunilor a patru companii: Tabulating Machine Company, International Time Recording Company, Computing Scale Company of America şi Bundy Manufacturing Company. În 1924, CTR a fost redenumită International Business Machines. Flint a rămas în consiliul de administraţie al IBM până în 1930, când s-a retras din business.

Antreprenorul a fost căsătorit de două ori, cu Emma Kate Simmons şi Charlotte Reeves. Printre pasiunile sale s-au numărat: înotul – deţinând chiar, pentru o vreme, recordul mondial la viteză, vânătoarea, pescuitul, navigaţia şi aviaţia. De-a lungul timpului a fost şi consul al statelor Chile, Nicaragua şi Costa Rica, dar şi unul dintre cei şapte fondatori ai Automobile Club of America. A publicat şi o carte: Memories of an Active Life: Men, and Ships, and Sealing Wax.

Flint a murit pe 26 februarie 1934, la Washington.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO