Business Internaţional

Bursele lumii zburdă după ce Banca Centrală Europeană ia în calcul micşorarea dobânzilor de referinţă

Bursele lumii zburdă după ce Banca Centrală Europeană...

Autor: DragoÅŸ Dinu, Mediafax

18.06.2019, 17:47 754

Bursele din întreaga lume au luat avânt marţi după-amiază, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a anunţat că BCE ia în calcul relaxarea politicii monetare, fapt care a alimentat şi mai mult aşteptările unor noi măsuri de stimulare a economiei europene, fie prin oferirea mai multor stimultente, fie prin achiziţii, scrie Bloomberg.

Indicele european Stoxx 600 a crescut în timpul şedinţei de marţi după-amiază cu 1,3%. Pieţele asiatice au crescut şi ele în mare parte- indicele Hang Seng al Hong Kongului adăugând 0,7%, în timp ce indicii japonezi au intrat pe roşu.

Într-un discurs rostit la simpozionul anual al BCE, desfăşurat în oraşul portughez Sintra, Mario Draghi a declarat că există "spaţiu considerabil" pentru prelungirea din nou a programului de relaxare cantitativă în valoare de 2.600 de miliarde de euro. Preşedintele BCE a sugerat că pe termen scurt limita inflaţiei ar putea fi stabilită peste nivelul de 2%.

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat marţi pe Mario Draghi de manipularea monedei euro, potrivit Financial Times.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO