Business Internaţional

Bursele globale sar în aer după ce SUA a dat semnale pozitive privind economia

Bursele globale sar în aer după ce SUA a dat semnale...

Autor: Dorin Oancea

14.04.2021, 08:14 223

Bursele globale au crescut la un nivel record miercuri, pe măsură ce randamentele obligaţiunilor s-au diminuat după ce datele au arătat că inflaţia SUA nu creşte drastic, relatează Reuters.

Majoritatea indicilor bursieri din Asia - Pacific au urmat creşterile de pe Wall Street, în timp ce randamentele obligaţiunilor Trezoreriei SUA şi-au continuat scăderea, marcând un nou minim pe trei săptămâni.

Japonia a ieşit din tendinţă, Nikkei scăzând cu 0,4%, pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus care a iscat îndoieli privind redeschiderea economiei, la doar 100 de zile până la începerea Jocurilor Olimpice.

Indicele preţurilor de consum din SUA a crescut cu 0,6%, cea mai mare majorare din august 2012. Este puţin probabil ca datele să schimbe opinia preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, conform căreia o inflaţie mai mare în lunile următoare va fi tranzitorie.

Indicele MSCI al acţiunilor din zona Asia-Pacific cu excepţia Japoniei a crescut cu 0,6%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 1,3%, în timp ce indicele blue-chip din China a crescut cu 0,7%.

Performaţa burselor din 50 de ţări măsurată de MSCI a urcat cu 0,15% la un maxim al tuturor timpurilor.

Indicele american S&P 500 a câştigat 0,33%, stabilind maxime în timpul şedinţei şi la închidere, iar Nasdaq Composite a cresscut cu 1,05%. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,2%.

Acţiunile Johnson & Johnson au scăzut cu 1,34%, după ce agenţiile federale de sănătate din SUA au recomandat întreruperea vaccinării timp de cel puţin câteva zile, după ce şase femei au dezvoltat cheaguri de sânge.

Dolarul SUA a scăzut odată cu randamentele Trezoreriei la un nivel minim pe trei săptămâni.

Aurul a crescut la 1.745 dolari uncia pe piaţa spot.

Bitcoin a atins o valoare record de peste 63.860 dolari, extinzând creşterea din 2021 la noi culmi în ziua în care acţiunile Coinbase vor fi listate în Statele Unite.

Pe pieţele de petrol, contractele futures pentru Brent au crescut cu 40 de cenţi, la 64,07 dolari pe baril. Preţurile futures pentru petrolul american au câştigat 37 de cenţi, la 60,55 dolari pe baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO